GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, PARAŞÜTLÜ İŞARET FİŞEKLERİ

GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, PARAŞÜTLÜ İŞARET FİŞEKLERİ

    Paraşütlü işaret fişekleri üzerinde kullanımını gösteren ufak bir şema, üretim tarihi, hangi yönde tutularak ateşleneceğini gösteren yön işareti bulunan su geçirmez bir muhafazanın içinde bulunmaktadır. Ateşleme sistemi kullanan kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde tertiplenmiştir.

    Paraşütlü işaret fişeği dikey bir durumda doğru bir açı ile ateşlendiğinde, 300 metre yüksekliğe kadar ulaşır. Açılan paraşütü sayesinde saniyede 5 metre düşme hızıyla alçalmaya başlar. 40 saniyeden az olmamak kaydı ile 30.000 kandil güçünde parlak kırmızı bir alev çıkartır. Paraşüt alevden zarar görmeyecek şekilde üretilmiştir.

   Kullanımı

   Fişeğin alt ve üst kapaklarını açınız, vücudunuzdan mümkün olduğu kadar uzak tutarak baş seviyenizden yüksekte ve yere dik olacak şekilde bir elinizle tutunuz.

   Paraşütlü işaret fişeklerinin ateşleme tertibatı iki ayrı şekilde düzenlenmiştir.
  
   Pimli ve tetikli

   Pimli fişek kullanıyorsak diğer elimizle pimi çekerek fişeği ateşleyebiliriz. Eğer tetikli fişek kullanıyorsak önce emniyetini açarak tetiğin düşmesini ve aşağıdan yukarı doğru bastırarak tetiğin ateşleme tertibatını harekete geçirmesini sağlamalıyız.

   Önemli

   Paraşütlü işaret fişekleri kullanılırken rüzgarın şiddetine göre 60 derece ile maximum 85 derece arasında dikey açı ile ateşlenmelidir. sakin havalarda 60 derecelik dikey bir açı ile ateşlenirken şiddetli rüzgarda en fazla 85 derece açı ile ateşlenmelidir. Bu açı kullanıcının kol açısıdır ve kesinlikle 85 derecenin üzerine çıkmamalıdır. Rüzgar üstüne doğru ve can salından mümkün olduğunca uzak tutularak ateşlenmelidir.

   İşaret fişeklerini verimli olarak kullanmalıyız, yardımın geleceğinden olabildiğince emin olduğumuz durumlarda kullanmak bize daha çok fayda sağlayacaktır. Panik halinde arka arkaya kullanmaktan kaçınmalıyız. Uçak helikopter başka bir gemi veya kara parçası görüldüğünde kullanmak daha verimli sonuçlar doğuracaktır.

  Paraşütlü işaret fişeği ateşlendiği halde muhafazasından çıkmadıysa elinizde patlama riski vardır, ateşlendikten kısa bir süre sonra 2-3 saniye fırlatma gerçekleşmediyse fişek uzak bir yöne doğru denize fırlatmalıdır.

  İşaret fişekleri can salı veya filika'dan ateşlenecekse yakıcı özelliklerinden dolayı daha fazla özen gösterilmelidir. Kesinlikle bir gemiye veya helikoptere hedef alınarak ateşlenmemelidir.


SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ OLAN İŞARET FİŞEKLERİNİ KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ!!!
  

   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEYİR FENERLERİ, ŞEKİLLER VE SESLİ UYARI İŞARETLERİ

SEYİR YARDIMCILARI, KARDİNAL (YÖNLEÇ) ŞAMANDIRALAR

KAZAZEDEYİ SUDAN KURTARMA TEKNİKLERİ