GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, EL MAYTABI

   GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, EL MAYTABI

   El maytapları da tıpkı paraşütlü işaret fisekleri gibi su gecirmez nor muhafaza icinde bulunurlar. Bu muhafazanin üzerinde nasıl kullanıldığını gösteren bir şema, Üretim ve son kulanma tarihi, hangi yönde tutulmasi gerektiği ve kullanim talimatını içeren küçük bir yazı bulunur. Yanarken çıkardığı kivilcimlar kurtarma vasitasini tehlikeye atmayacak şekilde üretilmiştir.

   Kullanımı

  Ateşleme sistemine göre çakmakli, pimli, darbeli olarak üçe ayrılan el maytapları kullanılırken  kullanıcı önce sırtını rüzgara dönmeli ve el maytabını emniyetli yerinden tutarak ateşlemeyi gerçekleştirmelidir. El maytabı muhafazası üzerinde hangi ateşleme tertibatına sahip olduğu markalanmış durumdadır. Kullanıcı bu duruma özellikle dikkat etmelidir.

   Çakmaklı

  Önce alt kapağı çıkartınız. El maytabını emniyetli yerinden ve vücudunuzdan uzak tutarak muhafaza içinden çıkan halkaya parmağınızı takarak rüzgar altınıza doğru ateşlemeyi yapınız.

 Darbeli

 El maytabını muhafazada işaretli olan yöne doğru alt tarafı aşağıya gelecek şekilde tutunuz. Emniyetini açarak  alt taraftaki kırmızı kısmı ok işareti yönünde çeviriniz. Diğer elin avuç içiyle sap kısmının altındaki kırmızı mekanizmaya sert bir vuruş yaparak maytabı ateşleyiniz. Rüzgaraltı ve vücuttan uzak tutma unsurlarına dikkat ediniz.

  Pimli
  
  Maytabın tel tutamacını açarak bir elinizle sıkıca tutunuz. Diğer elinizle üst kapağı açtıktan sonra ateşleme piminin halkasına parmağınızı takarak aşağı doğru çekiniz. Maytap ateşlenecektir, rüzgar altında ve vücudunuzdan uzakta tutunuz.

  ÖNEMLİ
  
  Yardım için arama yapan Uçak, Helikopter veya gemiye kesin bir yardım çağrısı iletmek amacıyla havanın ve çevrenin koşullarına dikkat edilmeli ve gerçekten görülebilecek şartlar oluşuyorsa kullanılmalıdır.

   El maytapları yanarken kıvılcım ve duman çıkartırlar. Bu kıvılcımlar çok çabuk soğumalarına rağmen insan vücudunda yanığa veya kolay yanabilen malzemelerin tutuşmasına sebep olabilirler. Bu sebeple özellikle rüzgar altına ateşleme yapılmalıdır. Elden düşürülmesi durumunda yangına sebebiyet verebilirler. Bu sebeple can salından veya filikadan oldukça uzakta tutulmalıdır.

  YARALANMAYA SEBEBİYET VERMEMEK İÇİN LÜTFEN SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ EL MAYTAPLARINI KULLANMAYINIZ.

  SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ OLAN EL MAYTAPLARINI KESİNLİKLE  ÇÖPE ATMAYINIZ.

  YENİLERİNİ ALIRKEN ESKİLERİNİ ALDIĞINIZ YERE TESLİM EDİNİZ.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEYİR FENERLERİ, ŞEKİLLER VE SESLİ UYARI İŞARETLERİ

SEYİR YARDIMCILARI, KARDİNAL (YÖNLEÇ) ŞAMANDIRALAR

KAZAZEDEYİ SUDAN KURTARMA TEKNİKLERİ