GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, YÜZER DUMAN KANDİLİ

       GÖRÜNÜR TEHLİKE İŞARETLERİ, YÜZER DUMAN KANDİLİ

       Gün ışığında en kolay görülebilen teçhizat olan yüzer duman kandili, diğer işaret ekipmanları gibi su geçirmez bir muhafaza içinde bulunmaktadır. Bu muhafazanın üzerinde üretim ve son kullanma tarihi, kullanma talimatı, hangi yönde tutularak kullanılacağını gösteren işaret ve yazılar bulunmaktadır. Yüzer duman kandili durgun bir suda 3 dakika boyunca iyi görünür renkte ( portakal rengi ) bir duman çıkartır. Bu dumanı çıkartırken alev çıkarmayan yüzer duman kandili dalgalı bir denizde kesinlikle batmaz ve suyun 10 cm altında 10 saniye kalsa bile duman çıkarmaya devam eder.

      Yüzer duman kandilleri  görüş mesafesinin elverişli olduğu bir havada 2 ila 4 mil mesafeden daha uzaktan görünmezler. Sert rüzgarlı havalarda bu görüş mesafesi iyice azalmaktadır.


      Kullanımı

      Yüzer duman kandilinin kapağı açılarak ipli halkası parmağa takılır ve çekildikten sonra rüzgar altından denize atıllır. Yüzer duman kandilleri çalıştırma sistemleri bakımından tek tipte üretilirler.



         UYARI

         Yüzer duman kandilleri hiç bir koşulda can salı veya filikanın rüzgar üstünden denize atılmamalıdır. Rüzgar üstü tarafından atılması durumunda çıkan duman can salındaki kazazedeleri ciddi şekilde rahatsız edecektir.

         İpi çekilip ateşlenen bir duman kandili elde tutulmamalıdır. Aksi halde kimyasal reaksiyon sonucu ısınan duman kandili elde ciddi yanıklara sebebiyet verebilir.

        LÜTFEN 

        SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ OLAN YÜZER DUMAN KANDİLLERİNİ TEKNEMİZDE BULUNDURMAYALIM. YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLİRKEN TARİHİ GEÇMİŞLERİ TESLİM EDELİM.


   
       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEYİR FENERLERİ, ŞEKİLLER VE SESLİ UYARI İŞARETLERİ

SEYİR YARDIMCILARI, KARDİNAL (YÖNLEÇ) ŞAMANDIRALAR

KAZAZEDEYİ SUDAN KURTARMA TEKNİKLERİ