AKDENİZ KORUMA DERNEĞİ


AKDENİZ KORUMA DERNEĞİ

   Çalışma alanı olarak büyük ölçekli balıkçılıktan amatör balıkçılığa kadar geniş bir alanı hedef alan Akdeniz Koruma Derneği, avcılık yapılan kıyı bölgelerini koruma altına alarak gerekli olan yavrulama ve verimli düzeyde avlanma dengesini korumak amaçlı denetimler gerçekleştirmekte ve araştırmalar yapmaktadır. Oluşturulmuş profesyonel ekipler ile birlikte kıyı bölgelerinde sürekli denetim sağlayan Akdeniz Koruma Derneği bu bölgeleri gerek gördüğünde avlanmaya kapatarak koruma altına almaktadır.

   Yapılan bu çalışmaların sonucunda oldukça verimli sonuçlar alındığı görülmüştür. Bu çalışma bölgelerinden bir tanesi de Gökova Körfezi olarak bilinmektedir.

   11 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye'nin balıkçılığa kapatılan ilk bölgesi olan Gökova Körfezi bu yasaklı bölgeleri belirtecek şekilde haritalandırılmıştır. Bu sayede hem deniz canlıları hemde deniz dip yapısı korunmaktadır. Yasaklı bölgelerde kaçak avlanma yapan şahıs veya teknelere yaptırım uygulanmaktadır.

   Bu bölgelerde seyir yapan teknelerin uygulanan kurallara uyması ve uymayanları uyararak gerektiği durumlarda 158 numaralı ihbar hattına bildirmeleri istenmektedir.

   Koruma altına alınmış bu bölgelerde yapılan denetlemelerde bölge halkı veya bölgeyi turizm amaçlı ziyaret eden kişilerden olumlu yorumlar alınmıştır.

   SİZDE BU BÖLGELERE VE TÜM DÜNYA DENİZLERİNE SAHİP ÇIKARAK  BU EŞSİZ PROJEYE DESTEK OLUN...

   www.akdenizkoruma.org.tr/   adresini ziyaret ederek derneğe katkı sağlayabilirsiniz. 

   İHBAR HATTI  - 158


    Doğa Park Villaları 3360 Sokak No: 7/16
    Kalabak  Urla  35430  İzmir
    Telefon:  (+90) 232 812 64 59
    Fax:        (+90) 232 812 64 59
    GSM:      (+90) 530 115 34 05

   E-mail: info@
akdenizkoruma.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEYİR FENERLERİ, ŞEKİLLER VE SESLİ UYARI İŞARETLERİ

SEYİR YARDIMCILARI, KARDİNAL (YÖNLEÇ) ŞAMANDIRALAR

KAZAZEDEYİ SUDAN KURTARMA TEKNİKLERİ