DÜNYA TURU ROTAMIZ 20 EYLÜL'DE START ALIYOR


     DÜNYA TURU ROTAMIZ 20 EYLÜL'DE START ALIYOR

     2013 yılı eylül ayında planlamış olduğumuz Dünya turu rotamızı başlangıç tarihine 5 ay kala ortaya çıkan sağlık sorunları dolayısıyla ertelemek zorunda kalmıştık. 1 yıl ertelenen seyahat 2014 - 20 Eylül tarihinde start alıyor.

     Mustafa Yurtbulmuş

     Her detayı ile ayrı ayrı ilgilenerek hazırladığı Dünya turu rotası için gün saymaya başlayan Yurtbulmuş ülkemiz amatör denizciliğine oldukça fazla katkıda bulunan ender denizcilerden birtanesidir.  Bu günlerde bir yandan teknesi Balıkçıl'ın hazırlanmasıyla ilgilenirken diğer yandan denizde eğitim vermeye devam ediyor.                                                                                                   

     Toplam da  yaklaşık 25 000 deniz mili olarak hesaplanan rotada  ilk etap 20 Eylül 2014 tarihinde Marmaris Atina olarak gerçekleşecek. Akdeniz geçişi boyunca 6 ayrı noktada duraksayacak Mustafa Yurtbulmuş tüm etaplarda kursiyer alarak eğitim vermeye devam edecek.

     Atlantik geçişi

     ARC ( Atlantic Rally for Cruisers )

     Atlantik geçişinde dünyaca ünlü bir yarış olan ARC a katılacak olan Mustafa Yurtbulmuş bu etapta da teknesini kursiyerlere açıyor. Türkiye'de sayılı kişinin yelkenle geçtiği Atlantik Okyanusunu bu etaba katılarak geçebilir ve Dünya turumuzun bir parçası olabilirsiniz.

    Karayipler'de  bitecek Atlantik geçişinin ardından rotasını Panama kanalına çevirecek olan Mustafa Yurtbulmuş 3000 deniz mili olan Pasifik Okyanusu geçişinin ardından Avustralya kıyılarına ulaşacak. Buradan kızıldeniz'e rota tutacak olan Yurtbulmuş Kızıldeniz ve Akdeniz geçişinin ardından Dünya Turunu Marmaris'te tamamlayacak.


    Balıkcıl 

    Hazırlıkları devam eden teknemiz Balıkcıl ( Jeanneau Sun Odyssey 45 ) baştan sona elden geçirildi. 

    Elektrik donanımı tamamlanan Balıkcıl saatte ortalama 20 amper güç üretebilen güneş panelleri ile donatıldı. Bu güneş panellerinin beslediği optima jel aküler uzun seyirlerde güç tüketiminin devamlılığını sağlamaya yeterli olacak şekilde hesaplandı. 
  
   Su ihtiyacı için saatte 100 litre su üretebilen su yapıcı monte edildi.

   Radar olarak Raymarine E120 kullanıldı.

   Hazırlıkları devam eden Balıkcıl 20 Eylül 2014 tarihinde Dünya sularına rota tutmak için gün sayıyor.

   Dünya turu programımızın detayları için www.sailnsail.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

   
   
     
  

   

     

    

  
      

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEYİR FENERLERİ, ŞEKİLLER VE SESLİ UYARI İŞARETLERİ

SEYİR YARDIMCILARI, KARDİNAL (YÖNLEÇ) ŞAMANDIRALAR

KAZAZEDEYİ SUDAN KURTARMA TEKNİKLERİ